Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Na 100 jaar wordt er weer echt Burens brood gebakken!

Presentatie a.s. zaterdag 23 september 

Zelf bakken?

Volgens de geschiedenis van onze molen de Prins van Oranje is er na 1918 geen graan meer gemalen voor de broodbakkers in de Betuwe. Zonde van zo’n mooie molen die na de restauratie in 1974 weliswaar gemalen heeft maar niet met in Buren geteeld graan. 

Daar moet natuurlijk verandering in komen. Daarin hebben drie partijen in Buren elkaar gevonden: Bakkerij Walderveen, De molenaars van Buren en landbouwbedrijf ’t Wilgje. 

Afgelopen zomer is er op de Burense akkers aan de kant van de Toeren goede kwaliteit baktarwe gegroeid, welke op 23 juli door loonwerkbedrijf de Goei uit Geldermalsen is geoogst! 

Na enige weken rijpen in de opslag bij Wilgje Buitensport hebben de molenaars Ans en Bert in de Burense molen "De Prins van Oranje" er meel van gemalen. Daarmee beschikt Buren sinds 1918 eindelijk weer over echte Burense baktarwe.

Bakker Dick van bakkerij Walderveen is met het meel aan de slag gegaan en heeft daar een prachtig brood van gemaakt. 

Aanstaande zaterdag 23 september komt wethouder (Sietske Klein) het eerste broodje in ontvangst nemen in de winkel van bakkerij Walderveen in Buren.

Om 13.00 uur is er koffie met de molenaars Ans en Bert, bakker Dick en Wim van Wilgje Buitensport.

Zelf bakken?

Zelf bakken?

De Burense baktarwe is ook verkrijgbaar in de winkel van de molen "De Prins van Oranje". We zijn benieuwd hoe het u als zelfbakker gaat bevallen!

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy