Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Buren Vertelt(d), Canon van Buren

Geschiedenis van Buren in boek en op smartphone

Buren is de parel van de Betuwe. Maar wat is het verhaal achter dit prachtige stadje? Het boek Buren Vertelt(d), Canon van Buren, vertelt in vijftig korte verhalen en prachtige afbeeldingen het verhaal van de stad vanaf het allereerste begin tot vandaag.

Dinsdag 8 juli, de dag dat Anna van Egmond, gravin van Buren, in de Sint Lambertuskerk in Buren trouwde met Willem van Oranje, werd het boek gepresenteerd aan het publiek.

Het eerste exemplaar werd door burgemeester J.A. de Boer overhandigd aan dr. Willem Wijdeveld, directeur van het Nederlands Openluchtmuseum, tevens het museum van De Canon van Nederland.

De geschiedenis van Buren

De stadswallen, het middeleeuwse stratenpatroon, de historische gebouwen. De geschiedenis ligt hier letterlijk op straat. Het achterliggende verhaal is nog rijker: Buren als heerlijkheid en graafschap, met ooit een van de grootste kastelen van Nederland, bewoond door de graven van Egmond die hun dochter uithuwelijkten aan Willem van Oranje.

Buren, de stad die in verval raakte maar weer gerestaureerd werd door een daadkrachtige burgemeester en sindsdien niet alleen geliefd is bij bewoners maar ook bij toeristen. Deze geschiedenis verdient het om verteld te worden.

Opname in nationale canon

De Canon is opgenomen op de website www.mijngelderland.nl waarbij de koppeling is gemaakt naar alle regionale en de nationale Canon. Hierdoor wordt de geschiedenis van Buren onderdeel van Het Grote Verhaal. Layars zorgen ervoor dat de verhalen ook in de stad zelf gelezen kunnen worden.

De Canon sluit aan bij de ambitie van de gemeente Buren om de stad toeristisch steviger op de kaart te zetten. Om de economische kansen van dit erfgoedrijke stadje optimaal te benutten is het belangrijk om in eerste instantie in kaart te brengen wat je in handen hebt. De Canon van Buren is een eerste stap.

Bestellen Canon van Buren

Het boek is te bestellen op www.canonvanburen.nl, maar ook direct te verkrijgen in de oude binnenstad van Buren bij Toeristen Informatie Buren, Cadeauwinkel Het Koolwitje en Grand Café De Hofhouding.

 

Teksten C. Berkelbach, H.H. Huitsing, W. Veerman,
H.J. van Oort, K.C. Tammes, L. Albers
ISBN 9789490329105
Taal Nederlands
Aantal pagina's 144
Prijs € 17,50 excl verzendkosten
Bestellen www.canonvanburen.nl

De Canon op uw smartphone

U kunt de Canon van Buren ook op uw smartphone bekijken. Ga met uw smartphone op stap en geniet van de verhalen:

  • Open www.mijngelderland.nl op uw smartphone
  • Ga naar in de buurt
  • en laat u leiden naar bijzondere  plekken met een rijk verhaal

Impressie boek (klik voor vergroting)

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy