Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Herdenking 400 jaar Philips Willem van Oranje

Dinsdag 20 februari 2018 - 19.00 uur

Dinsdag 20 Februari is het precies 400 jaar geleden dat de zoon van Willem van Oranje en Anna van Egmond, gravin van Buren is overleden. Philips Willem is geboren op het Burense kasteel. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat Willem van Oranje met zijn leger in Duitsland was. De moeder van Anna van Buren woonde nog op het kasteel en kon indien nodig hulp verlenen.

Gevangen in Spanje

Het leven van Philips Willem is niet bepaald over rozen gegaan. Op 13-jarige leeftijd is hij ontvoerd door Alva en heeft hij tussen 1567 en 1595 in gevangenschap in Spanje doorgebracht. Zijn vrijlating wilde niet zeggen dat hij naar Buren kon komen. Zijn halfbroer Maurits en de Staten-Generaal waren erg afwachtend en hielden de boot erg ver af. Philips Willem was Katholiek. Wat wilde hij, nu hij weer vrijgelaten was. De erfenis van Willem van Oranje was in feite in bezit genomen door Maurits, maar behoorde aan Philips Willem.

Bijeenkomst in de St. Lambertuskerk

Dinsdag 20 februari wordt in de St. Lambertuskerk in Buren een bijeenkomst gehouden die geheel in het kader staat van Philips Willem. Er zal dan ook een biografie over hem gepresenteerd worden. De avond begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. 

 

Evenement Herdenking Philips Willem
Locatie St. Lambertuskerk
Adres Markt 4
4116 BE Buren GLD
Datum Dinsdag 20 februari 2018
Tijdstip 19.00 uur
Toegang Gratis

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy