Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Oranje museum - Buren & Oranje

De geschiedenis van ons koningshuis en oranjestad Buren

Museum Buren & Oranje bestaat sinds 1988 en is gevestigd in het eeuwenoude en monumentale raadhuis aan de Markt te Buren.

Waarom dit museum? Hoewel de korenmolen 'De Prins van Oranje' heet en 'n hotel / restaurant 'De Prins' genoemd wordt, was in Oranjestad Buren nauwelijks iets van zijn rijke geschiedenis te zien of te merken. Het Oranjemuseum voorziet in deze behoefte, want Buren heeft 'oude papieren' met ons vorstenhuis.

Geschiedenis koningshuis - Oranje en Buren

In het museum volgt u de geschiedenis van Buren op de voet. In de hal bevinden zich jonge aanwinsten, zoals kinderkleertjes van prinses Wilhelmina, haar speelgoedwinkeltje en -boerderijtje, kinderschoentjes van Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Van laatstgenoemde ook kunstzinnige voorwerpen, zoals tekeningen en haar langste zelf geschreven gedicht.

Veel historische voorwerpen, informatieve presentaties en kasteel- of paleismaquettes maken dat het verleden gaat leven.

Borstbeelden van alle Oranjes, wapenschilden van koning Willem I tot Prins Claus en autostandaards van koningin Emma tot koning Willem-Alexander roepen een vorstelijke sfeer op.

600 Jaar Nassau en Oranje ten voeten uit

De mooie en permanente tekeningen-expo '600 Jaar Nassau en Oranje ten voeten uit' laat 148 leden van de stadhouderlijke en koninklijke familie zien, getekend door Piet Kooman. Een portrettengalerij met zes eeuwen kostuumgeschiedenis!  Niet alleen de kopie van de inhuldigings-mantel, kleding van prinses Wilhelmina van Pruissen, maar ook 't officiers-tenue Koninklijke Marine waarin koning Willem-Alexander op is gehuwd, vindt u in dit boeiende museum.

Bezoeken

Vanaf  april t/m oktober, maandag t/m zaterdag, 10.00 – 16.30 uur (zondags gesloten). Tijdens de winterperiode zijn wij alleen geopend op afspraak. Op Paasmaandag, Hemelvaartsdag en op Pinkstermaandag is ons museum geopend.

Oranje-artikelen en museumwinkel 't Oranje-Huys

Tijdens het zomerseizoen kunt u onze museumwinkel bezoeken. Een eldorado voor de verzamelaars! Een ruime sortering Oranje-artikelen: borden, bekers, boeken, glazen en Oranje doeken, fotokaarten en curiosa! Aantrekkelijk geprijsd en een grote verscheidenheid...

Museum  Buren & Oranje
Adres Markt 1
4116 BE Buren GLD
Telefoon 0344 571 922 
E-mail info@museumburenenoranje.nl
Website www.museumburenenoranje.nl

Impressie

Reactieformulier

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw reactie:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy