Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Oude ambachten tijdens Kunstmarkt Buren

Zondag 20 mei 2018 - Molen Prins van Oranje

Op zondag 20 mei wordt in de Oranjestad Buren de 19e Internationale Kunstmarkt gehouden. Zo’n 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen de tuinen van het Marechausseemuseum inrichten tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied.

Succesformule

Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten en disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie. Er is alles aangedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaars bijeen te brengen. De internationale kunstmarkt is inmiddels een enorme succesformule geworden, die steevast op de agenda van ‘’te doen in Buren’’ staat. Buren trekt altijd veel bezoekers, maar tijdens de kunstmarkten in de historische stad komen er duizenden belangtellenden. Nieuw dit jaar is -door het museum aangebracht- een groot en overdekt horecaplein met voldoende zitruimte.
De kunstmarkt is gratis toegankelijk. Het parkeren ook, mits de auto op de daarvoor aangegeven plaatsen buiten Buren wordt gezet!

Oude ambachten

In Buren als Kunststad zijn op zondag alle winkeltjes en galeries, de synagoge, de molen Prins van Oranje en de ambachtelijke kaarsenmakerij geopend. Bij de molen Prins van Oranje is zondag 20 mei zelfs een bescheiden oude ambachtenmarkt waar een aantal hele mooie ambachten worden getoond. Producten die daaruit voortvloeien zijn er dan natuurlijk te koop bij de kramen of in de molenwinkel.  

De kunstmarkt begint om 12.00 uur om 17.00 uur gaan de kunstenaars weer huiswaarts.
Het Marechausseemuseum ( het vroegere Koninklijk Weeshuis) is deze zondag ook geopend. De kunstmarkt is gratis te bezoeken.

Voor meer informatie: www.kunstmarktburen.nl

Evenement Ambachtenmarkt
Organisator Molen - De Prins van Oranje
Adres Molenwal 7
4116 BW Buren GLD
Datum Zondag 20 mei 2018
Tijdstip 12:00 - 17:00 uur
Toegang Gratis

BurenStad.nl - Een initiatief van Interburen.nl en VIP marketing

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy