Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Sleutel van de stad

Kick-off - 14 maart 2020 - Achterbonenburg 6 - Buren

Buren 625

In 2020 heeft de stad Buren 625 jaar stadsrechten. Met dit jubileumjaar brengen we de cultuurhistorie van Buren spelenderwijs in beeld en kunnen we laten zien wat de stad en de rest van onze gemeente te bieden hebben.

Verborgen plekken

Bezoek je Buren en je bent niet bekend met de stad, dan zie je maar een fractie van wat het vestingstadje te bieden heeft. Wellicht de belangrijkste locatie van historisch Buren is tevens de meest verborgen plek. Het inmiddels verdwenen kasteel met een directe link naar Willem van Oranje en Anna van Buren. Het komt vaak voor dat toeristen op zoek zijn naar het kasteel of wat ervan over is.

De sleutel van de stad en de bijbehorende kaart geven je zicht op de vele mooie en soms onverwachte locaties die Buren rijk is. Ateliers, winkels, horeca… laat je leiden langs de mooiste plekjes van Buren.

In ganzenpas!

De ganzen zijn vaste bewoners van het stadje en staan symbool voor de kidsroute. Ze verwelkomen je vrijwel altijd bij de Korne. Een van de ganzen heeft een bijzondere sleutel gevonden in de struiken langs het water. De sleutel van het verborgen kasteel. Kinderen kunnen een ganzenkaartje kopen met de opdracht om stickers te verzamelen... Als je de 3 ganzenstickers hebt verzameld bij de diverse locaties, ontvang je een eigen sleutel van de stad!

De sleutel is tevens een mooi aandenken (voor groot en klein) aan het bezoek aan onze mooie stad. Een stevige historische sleutel aan een lederen lint of keycord. De sleutel van de stad!

Sleutel van de stad

Ergens centraal in historisch Buren hangt binnenkort een grote bronzen sleutel. Dit is een fictief exemplaar van de sleutel van het inmiddels verdwenen kasteel dat vele eeuwenlang een imposante locatie was in Buren. De sleutel wordt in het kader van het jubileumjaar speciaal vervaardigd door kunstenares Anjo de Jong en legt aan de hand van het bijbehorende verhaal op perkament een verbinding tussen het stadje en het ooit zo belangrijke kasteel. Ook staat erbij vermeld op welke wijze je zelf aan een exemplaar van de sleutel kunt komen met een verwijzing naar de ganzenpas.

Stadskaart

Bezoekers kunnen bij alle openbare plekken een sfeervolle en gratis verkrijgbare stadskaart meenemen. Het stadskaartje biedt een volledig overzicht van de ateliers, winkels, horeca, speelplekken, uitkijkpunten etc. en heeft een directe link naar de bronzen sleutel en de ganzenpas.

Kick-off

De kick-off van de Sleutel van de stad vindt plaats door een expositie op 14 maart a.s. bij Anjo op de Achterbonenburg voor en door de kinderen van Buren. Zij kunnen allemaal een eigen sleutel van de stad maken van karton/hout of zwarte klei (samenwerking met het creatieve project van de Beatrixschool. Ganzen zullen o.l.v. een ganzenhoeder, de eerste kleine sleutel overhandigen aan de kinderen.

Mededeling: De kick-off van de Sleutel van de Stad op zaterdag 14 maart is in verband met het coronavirus geannuleerd. Een nieuwe datum volgt. Lees ook het bericht...

 

Expositie Sleutel van de Stad
Datum GEANNULEERD - NIEUWE DATUM VOLGT
Tijdstip 11.00 - 16.00 uur
Locatie Anjo de Jong - Beelden in Brons
Adres Achterbonenburg 6
4116 BD Buren

Stel een vraag

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw vraag:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy