Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Uitslag Kiek op Buren 2020

Oordeel vakjury en publiek

Jazeker, zaterdag 7 november om 15.00 uur is de Kiek op Buren 2020 gekozen. De trotse winnaars zijn Leon van Gelder (categorie Jeugd) en Paul Bentvelsen (categorie Volwassenen) met onderstaande karakteristieke beelden van Oranjestad Buren.

Leon van Gelder - winnaar Kiek op Buren 2020 - categorie Jeugd

Reacties op de foto van Leon waren onder meer: de foto heeft op een verrassende wijze vormgegeven aan de vraag van Kiek op Buren. De maker schrijft erbij “Gevangen, en kijkend naar Burenstad”. Tenslotte, de foto weerspiegeld Buren in het opgesloten gevoel van de Corona tijd.

Paul Bentvelsen - winnaar Kiek op Buren 2020 - categorie Volwassenen

Paul geeft bij zijn foto aan: “net op tijd erheen gefietst om de kerktoren in avondlicht te fotograferen. De ganzen en de opvallende lucht waren een welkome bonus”. De vakjury stelt inderdaad dat de ganzen de foto af maken. De kleuren, de compositie en de lichtval in de foto worden alom geprezen. Kortom een plaatje voor een ansichtkaart.

Second best

Uiteraard wil het organisatiecomité ook de second best fotografen in het zonnetje zetten. In de categorie Jeugd was dit Dylano van Doesburg en in de categorie Volwassenen Cobie den Hollander.

Dylano van Doesburg - second best Kiek op Buren 2020 - categorie Jeugd

De foto van Dylano is volgens de vakjury; grafisch mooi, vol drama en roept echt een verhaal op.

Coby Den Hollander - second best Kiek op Buren 2020 - categorie Volwassenen

Reacties op de foto van Coby zijn; tijdloos en sfeervol. Coby zelf heeft het volgende verhaal bij haar foto.

Heden en verleden komen in de foto samen. Je oog valt op de vogel en toren waarbij de alleen vliegende vogel symbolisch kan worden gezien als een wees uit het voormalig weeshuis of welke staat voor het heden: de marechaussee, welke overal naar toe vliegt, grenzen over gaat.  Van luchthavens in Nederland tot oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld. Ze waakt over de veiligheid van de staat.  

Het organisatiecomité onder auspiciën van Stichting Evenementen Burenstad is wederom blij met de verdere ontwikkeling van de fotowedstrijd, met name de verhalen achter de foto’s van dit jaar zijn waardevol.

Prijsuitreiking

Vanwege de Covid-19 beperken we de uitslag en prijsuitreiking tot dit bericht. De prijswinnaars krijgen van ons bericht en de prijsuitreiking plannen we op een tijdstip wanneer dit weer mogelijk is.

Kiek op Buren 2021

Volgend gaan we dan ook zeker door met alweer de vierde editie van Kiek op Buren. Deze start op 1 januari 2021 en loopt tot 1 september 2021. We vertrouwen erop dat de vele bezoekers van dit jaar aan Buren gewoon volgend jaar weer terugkomen. Ook de activiteiten die in 2020 gepland stonden in het kader van Buren 625 jaar stadsrechten krijgen in het komend jaar alsnog een invulling. Kortom ook volgend jaar is er aanleiding genoeg om de vele oude en nieuwe verhalen waar Buren voor staat in beeld te brengen.

Hieronder kunt u de foto’s die meedongen naar de titel “Kiek op Buren 2020” nogmaals bewonderen. 

Foto's zijn te koop

Alle foto’s zijn ook weer ingelijst te koop voor € 50,-. Met de opbrengst steunt u dit jaar een lokaal goed doel, vast te stellen in overleg met Buren625.
Heeft u interesse in een foto? Stuur dan een e-mail naar info@burenstad.nl

Reactieformulier

Uw naam:*
Email: *
Telefoon:*
Uw reactie:
Verzenden

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy