Formulier wordt verzonden Klik hier om te annuleren
Contact Menu
Facebook Twitter Vrienden van BurenStad.nl Whatsappgroep Signaleringsgroep Buren Contact

Buren in Beeld

Een beeld van Buren door kunstenaars, basisschoolleerlingen en inwoners

In het kader van 625 jaar stadsrechten toont Buren in Beeld hoe onze stad door kunstenaars, basisschoolleerlingen en inwoners gezien wordt .

Buren in Beeld - Schoolproject

De basisschoolleerlingen worden op diverse manieren betrokken bij Buren625. Door middel van een eigen historisch project maken ze kennis met Anna van Buren en Willem van Oranje, brengen een bezoek aan het Rijksmuseum en schitteren ze in een fototentoonstelling.

Heet jij Anna of Willem?

Alle inwoners van de gemeente Buren die (roep- / doopnaam / burgerlijke stand) Anna of Willem heten worden uitgenodigd om een hedendaags fotoportret te laten maken. Meld je aan via info@buren625.nl. De portretten worden gebundeld in een boekje als ijkpunt van onze geschiedenis.

Buren in Beeld - Kunstproject

De eerste twee weekenden van oktober 2020 (2-4 oktotober / 9-11 oktober) laten kunstenaars en fotografen uit de gemeente Buren u ervaren hoe zij geïnspireerd zijn door het thema Buren625. Zij zijn uitgenodigd om vanuit hun professie een kunstwerk te maken met hun eigen kijk van nu op het verleden (of heden) van Buren.

Buren in Beeld - Maandfoto

Twintig fotografen uit de gemeente Buren laten hun blik op de stad zien. Zij hebben het voorrecht om alle dagen van het jaar en alle uren van de dag naar buiten te kunnen stappen om die ene onderscheidende foto te maken die slechts bij toeval door de toerist zo gevangen zou kunnen worden.

Elke maand wordt er een nieuwe fotograaf voorgesteld. De gemaakte foto is op deze website te zien en geprint bij de Molen Prins van OranjeGastrobar Maximaal en het gemeentehuis in Maurik.

Buren in Beeld - Maandfoto

Oktober 2019

Cynthia van Leusden

November 2019

Bart Kleibergen

December 2019

Evert Obdeijn

Januari 2020

Steven Hulst

Februari 2020

Wilco Versloot

Maart 2020

Marco Medze

April 2020

Jan de Boer

Mei 2020

Jeroen Moen

Juli 2020

Sophie Warmerdam

Augustus 2020

Wendela Basters

Oktober 2020

Bianca van der Gun

November 2020

Gijsbert Hakkert

BurenStad.nl - Een initiatief van VIP marketing en Muggenberg

Direct naar: Vrienden van BurenStad | Privacy